pátek 17. července 2020

Sekání v Chotěboři...

... je velkým problémem. Nebylo by lepší pořídit pár set metrů elektrického ohradníku a stádo ovcí?

Dneska cestou z Diskontu jsem si nemohl nepovšimnout, že se konečně začalo sekat na starém hřbitově.Nevím, zda to bylo dnes, ale jedno je jisté. Sekáči zbaběle prchli a prasečina po nich zůstává nejméně přes víkend. Výsledek je opravdu roztomilý: hromádky nasekané trávy v trávníku, tráva na chodníku. Určitě bych slyšel obligátní odpověď, že  prší. Proč ale neposečou jeden souvislý kus? Třeba spodek parku s pomníkem? Proč musí být doslova rozprasen celý park?








Další překvapení bylo k vidění mezi starými činžáky v Dukelské. Tam se podobná věc už odehrála před  pár dny, možná i týdnem. Tam už leží chuchvalce zahnívající trávy. někdo se vzepjal k "výkonu" s křovinořezem, ale sekačky už nedorazily.
Je to flegmatismus nebo lemplovství vedení firmy? Nebo jen prostá neschopnost zorganizovat práce, aby na sebe navazovaly? Kdo tuhle prasečinu kontroluje ze slovutného městského úřadu? Nebo i tam už zavládla rezignace? Nevím. Počasí sice není optimální, ale to není omluva. Ono není totiž optimální nikdy.




1 komentář:

Hubert Macků řekl(a)...

No, tak u nás na sídlišti Krále Jana u parkoviště to obdobně cca před 14 dny též dopadlo...