úterý 11. června 2019

I někteří lidé z Chotěboře a okolí...

... protestují proti našemu premiérovi a poměrům, které se pokouší nastolit.
Chotěboř je sice ospalá vesnička středisková, kde chcípl v podstatě pes a smrdí až do okresního města, ale rozvratné živly se tu najdou. :-)


Ne všem totiž konvenují dnešní poměry a Babišova snaha řídit stát jako svou firmu pro svůj prospěch. Aby nedošlo k omylu: neobhajuji nikterak vlády předchozí a netvrdím, že byly bez chyby. Za dob mašinfíry Stanislava Grosse stačilo k jeho konci to, že neuměl vysvětlit dva miliony v igelitce od strejdy Vika. Hroší kůže dnešních politiků je ale řádově tlustší. A vydrží víc. A tak si myslím, že je dobré dát najevo svůj názor i během volebního období a nemlčet jako ovce, co mají tlamu zacpanou koblihou. Děkuji tedy organizárům dnešního setkání. Dva body bych si dovolil vypíchnout.
Je to zejména výborná řeč emeritního profesora chotěbořského gymnázia Huberta Macků.


Druhý okamžik, který mě velmi potěšil, byla účast  písničkáře Marcela Kříže, který hodil do placu pár písniček.




Účast sice nebyla nijak ohromující, ale na Chotěboř docela slušná. Díky všem za to, že přišli. A zajisté jen pouhou shodou okolností projela náměstím během necelé hodinky asi 3 x policejní hlídka. Sichr je sichr! :-D :-D :-D












4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Pokud se nepletu Hubet Macků není profesor, ale magistr. Profesor bylo jeho krycí jméno jako spolupracovníka STB :) a účast , raději nebudu komentovat :)

Mistr řekl(a)...

To jsou paradoxy...

Hubert Macků řekl(a)...

Do jisté míry se pleteš, zbabělý anonyme! Máš pravdu v tom, že jsem magistr, i když ještě do doby, kdy tento titul dostali i absolventi pedagogických fakult, bývalo zvykem (a míval jsem to i v OP jako pracovní zařazení)oslovení "profesore".
Naprosto jsi vedle s mým krycím jménem! To nevíš, že jsem byl "terminátor"?!ha, ha! Tak a teď se jdi stydět, že se neumíš ani podepsat.
Účast v tom vedru, domnívám se, byla odpovídající možnostem Chotěboře...

zahradník řekl(a)...

Milý anonyme! Chápu, že je to nezvyk. Chotěbořská zvláštní škola internátní profesory neměla, tak Vám to asi přijde podivné. Ale co dělat... :-D Patřím ale ke generaci, která chodilo do školy v době, kdy se středoškolským pedagogům říkalo soudruhu, či pane, profesore. Ale s tím se netrapte! :-D