středa 12. září 2018

Modrá je dobrá. Oranžová lepší?

Zpěvák Ondřej Hejma se kdysi ve své písničce vyznal z toho, že "Modrá je dobrá".  Souhlasím  s ním.
Dnes jsem se dočetl, že prý je dobrá i oranžová. Též nejde nesouhlasit. Jen dodám: jak která!
Tahle oranžová je fakt docela dobrá a mám ji rád:



Dnes jsem si ale přečetl na jednom webu, že i jiná oranžová je dobrá. A aby si to lid vštípil, bude na chotěbořském náměstí za tím účelem slezina. I se skákacím hradem!


Publikum se prý, mimo jiné, dozví, jak zachovat fungující, prosperující a komunikující Chotěboř. Ona taková je, že se má zachovat? Nevím. Sleduji, jak často se diskutuje cyklostezka, koupaliště atp. Snad pro malé srovnání: mé rodné město Soběslav je proti Chotěboři větší vesnice. Má jen cca 6 tis. obyvatel. Ale považte! I tahle díra má koupaliště!

 Ale je třeba přiznat, že nemá tak hezké stání pro kontejnery! :-D
 No, někde se najde možnost, jak to udělat, někde zase důvod, proč to nejde. Lidi, mějte rozum a zachovejte "prosperující město"! A můžete si i zaskákat v hradu... :-)

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

To je právě tak trochu problém. Prosperita je tak malý výsek z lidského života…. Prosperita nás šťastnějšími nedělá. Chybí mi ve veřejném prostoru pevný hodnotový bod, který je neměnný a hlavně závazný. Co je ještě slušné a co už je za hranou. Pokud toto v politice chybí, pak celá prosperita je nám na nic. Co teď napíši a odcituji, platí právě pro dnešní politiku, ve které se těžko orientuji. Levice podporuje multimiliardáře a multimiliardář má „levicový program“(ty kejkle s DPH samozřejmě koncový spotřebitel nepozná. Oč se sníží DPH, o to bude mít distributor větší marži. Tak to bylo vždy). Ale každý zůstává (paradoxně) na svém... Z toho mi vychází , že je tam větší touha po moci než po pravidlech. Vše se v politice posunulo do ekonomické sféry a nelze z jednání a programů vyčíst jaké hodnoty vedou dnešní politiky, které by o nich něco vypověděly. Je v těch programech tak velký tematický „průnik“, že vyhrávají populisté-padouši. Tím, že většina ne-mocných mlčí, tak nedávají „padouchům“(pánové a dámy z politiky prominou. Ne všichni padouchy samozřejmě jsou.) zpětnou vazbu.
Citace:Jak přežít padouchy B. Kuras
Padouch je každý, kdo využívá trvalé nebo dočasné bezmocnosti druhých k tomu, aby je oloupil o hmotný majetek, intelektuální vlastnictví, tvůrčí energii, o dobrou pověst, čas, svobodu, přízeň bližních, zdraví, život, nervy, rozum, osobní štěstí nebo naděje. To vše k vlastnímu obohacení, které nemusí být vždy hmotné. Padouch se v padoušství musí neustále procvičovat , a tak mu k zisku někdy stačí byť i jen nepatrné posílení vlastní moci nebo moci vlastní smečky nad druhými, kontrola a upevňování bezmocnosti a závislosti druhých, zdokonalování svých schopností druhé oblbovat a uondávat do bezmocnosti, vybrušování padoušských kejklí a triků....
„Nedůvěra k vládě musí být první občanskou povinností“ /NORMAN DOUGLAS/

Záměrem padouchů je co největší kontrola nad životy malomocných. K této kontrole používají padouši těchto zbraní:
Násilí
Vydírání
Vyhrožování
Lží a polopravdy
Strach malomocných
Lenost malomocných
Malomocných touha po klidu a pohodě
Malomocných pocit viny a špatného svědomí
Malomocných smysl pro povinnost, spravedlnost a čest
Malomocných ochota , obětavost a lidumilnost
Malomocných touha po dobré pověsti, chvále, uznání
Malomocných touha po přijetí a poslušnosti
Malomocných touha podobat se většině a nerušit řád
Malomocných touha zbohatnout
Malomocných touha zalíbit a zavděčit se mocným
Malomocných touha po moci nad jinými

To jen tak namátkou. Na světě je máloco, čeho by padouši nedokázali použít k ovládání malomocných.


„Těžko se bojuje proti nepříteli, který má pátou kolonu v naší hlavě.“
(SALLY KEMTON)