středa 20. června 2018

Hrozí Chotěboři nebezpečí?

Nezasvěcenému pozorovateli se musí zdát se, že ano. Těžko si vysvětlit  novou stavbu poblíž silnice od Havlíčkova Brodu jinak, než jako testovací úsek nového městského opevnění.



Ale bylo zvoleno na jeho stavbu dobré místo? A kde budou nové městské brány? A vejde se do nich alespoň běžný kamion? Bude Chotěboř nechávat budovat v nynějším suchém období i vodní příkop? A kde vezme vodu na jeho naplnění? To jsou otázky, které musí pozorovateli při prvním spatření prolétnout hlavou.
Z naprosto neověřených zdrojů, ba možná prazdrojů, jsem o této stavbě zaslechl dvě verze:

1.Testovací vzorek opevnění byl prý tak příšerně drahý, že by město bylo plajte, i kdyby krylo opevněním jen linii  od Havlíčkova Brodu.

2.Někteří občané tvrdí, že prý to není testovací vzorek opevnění, ale že se jedná o stání pro kontejnery na tříděný odpad. Jen mě mate, že i tato skupina hovoří o naprosto příšerné ceně. Nevím, to posoudit neumím.

Ať už je ona nová stavba  čím chce, zaujalo mne použití gabionů. To se teď tak dělá. Moderní to je. A není to ošklivé. Tedy nebývá, když je to hezky udělané.  Ty chotěbořské, proč to nepřiznat, nepatří k těm nejkrásnějším. Očití svědci mluví o tom, že se tam kamení prostě jen nasypalo ze lžíce bagru. I ten výsledek tak vypadá, ale pro Chotěboř i tak asi dobré. :-)



Ale když se to někde umí, je to jinačí pokoukání. :-) 




6 komentářů:

Jiljí Záruba řekl(a)...

A není to protihluková stěna? O gabionech jsem si vždycky myslel, že když časem odrezne síť, zeď zůstane nehnutě stát...

zahradník řekl(a)...

Protihluková stěna? Možná. Třeba jsou páni konšelé útlocitní a chtějí, aby měly kontejnery klid a neměly hluk. Jak ohleduplné! :-)

Unknown řekl(a)...

Já když vidím toho starostovic spratka, vždy se mi svírá ruka v pěst, nevím proč :-)

Veselý vrabčák řekl(a)...

Pokud jde o hluk, tak myslím, že by to mělo ochránit obyvatele kontejnerového stání. Rovněž je to ohleduplné pro několik "vybíralů", mohou se nerušeně věnovat své činnosti aniž by je hanba fackovala. Jste legrační - test nového opevnění :-) Mně to přijde jako pokus o estetiku - kontejnery nebudou vidět, bohužel už to nezabrání zápachu, protože tam nechali psůduchy. osobně mi to nevadí, protože tenhle kout Chotěboře stejně zazdilo tesko.

Michal R. řekl(a)...

Omlouvám se, nechci být anonymní, ale poprvé jsem něco okomentoval...Michal Rozhoň.

zahradník řekl(a)...

V dnešní době už zase bude normální, být anonymní. Nemám to nikomu za zlé. Vlastní názor bude zase brzo luxusem, který si nebude moci každý dopřát. A jak to, že jste našel mé plivátko na jedovaté sliny? :-D