úterý 5. června 2018

Chotěboř? Je to ráj a město naprosto spokojených lidí.

Aspoň se to zdálo podle dnešní účasti chotěbořských občanů na dnešní sešlosti.



Ty sešlosti  se dnes  konaly na mnoha místech a zrovna na mé nejbližší město jsem byl zvědav. Kolik lidí  je v Chotěboři nespokojených s premiérem Burešem a s nenápadným návratem  bolševiků k moci? Nebudu Vás napínat. Šest  a podpořil jsem to já a má manželka, jako přespolní. Krásných 8 lidí. Tedy spokojenost veliká se současnými poměry vládne naší drahou Českomoravskou mrchovinou. Nebo se zase lidi bojí? Kdo ví... :-(
No, chvilku jsme popovídali a já měl aspoň možnost pokochat se  novou výsadbou u Mariánského sloupu. Minulý rok vysadila městem objednaná firma nové červené  růže. Ty bílé pokryvné, které jsme tam kdysi  sázeli s kolegou už esteticky neuspokojovaly.
Zato nyní je výsadba vpravdě skvostná. Přišel se podívat i pan místostarosta, tak jsem neodolal a  pochválil mu krásně narostlou výsadbu... :-)


Chudinky růže jsou v porostu plevelu jen těžko ke spatření...


Pan místostarosta mě ovšem ujistil, že v pátek úředníci místního MNV půjdou plet. ( pardon, městského úřadu . Furt se mi to nějak plete... :-D ) Nevím, není-li to docela fiasko. Dočkáme se pak třeba i toho, že v zimě budou dělníci městské firmy TELES pomáhat vyřizovat  zase na revanš úředníkům jejich spisy? Skoro bych měl chuť si koupit v pátek tlustý doutník, sednout si na lavičku a chudáky úředníky v jejich práci povzbuzovat. Jen nevím, nebylo-li by pro  všechny lépe, kdyby je pan starosta nechal pracovat tak, jak mají. Možná taková pracovní sobota by byla dobrá, aby to nebylo na úkor běžné agendy úřadu. :-)
Ono se celkově náměstí mění poněkud v louku. Kdyby se natáhl elektrický ohradník a vypustily ovečky, měla by Chotěboř ostatně jedinečnou atrakci a městská firma o plochu na sekání méně.





1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Bojím se komentovat..... ale k tomuto stavu/louky a malá účast/... Hodně špatné je, když své lži člověk uvěří a pak jí ještě obhajuje... a to je průšvih celé naší politiky, našeho rozhodování... zjednodušeně na příkladu...... židé a Desatero, tam se také píše o lhaní- o křivém svědectví, dostali na poušti při odchodu ze země otroctví z Egypta do země zaslíbené.. nejde v tomto pouze o soupis příkazů a zákazů pro ideální život, jak to některé skupiny proklamují. Ale znamená to....už nejsi otrok v zemi egyptská, můžeš se rozhodovat správně ... svobodně ... pro dobro, pro svobodu, pro lásku...nemusíš krást, nenávidět, pomlouvat, lhát... proč se tak neděje, proč se rozhodujeme často proti těmto dobrým lidským hodnotám? Jsme asi pořád těmi otroky, bez ohledu na to, jestli jsme vrcholnými politiky města nebo zametači ulic...