čtvrtek 8. srpna 2019

Svěží větry zavanuly ...

...do naší vesničky střediskové! Městský úřad se chlubí mnoha investičními akcemi. Je čím?
Staví se nová zeď na městském hřbitově. No, není divu, Stará zeď už mnoho let hrozila zřícením a musela být podepřena kůly, aby nikoho nezavalila. I hajzlíky na místní základní škole se opravují a dělá se kus nového plotu kolem stadionu. Se vším je třeba se pochlubit, vše je třeba správně "vykomunikovat", aby si lid obecný vážil starostlivého starosty. Třeba po masivní reklamě zapomene, že se  chlubí to vedení města, které před tím dlouhá léta věci zanedbávalo.
Ale takový chodník u gymnázia, to je akce!  Místo žulových kostek se dává zámková dlažba. No, přeci budoucí intelektuálové a možná i kavárníci nepotřebují zpět hezké kamenné kostky. Je to pro ně škoda, pro holotu. Kdybych byl podezíravý, mohl bych si myslet, že se někomu hodí pošetřit ty "ohavné"kostky někam na dvoreček. Ale to by se v Chotěboři jistě nestalo! :-)  Možná je pravda obyčejnější. Třeba jen zadavatel nemá vkus, nebo šetří na špatném místě, nebo prostě chce mít pestré a nejednotvárné povrchy (pak by to ještě chtělo vložit kousek asfaltu) . Ještě je teoretická možnost, že firma neumí dláždit. Zámkovkou vydláždí zacvičený foxterier, ale kostičky už se musí trochu umět. A jediná firma, která má s kamenem bohaté zkušenosti (viz.gabiony u TESCA), ta je vytížena příliš. Škoda! :-D




1 komentář:

Unknown řekl(a)...

hm tak to je bída mozků , ale máme architekta (ví o tom?) takových nesmyslů je v ch. už uskutečněno dost (viz např.ul. palackého pod náměstím , prý podle e u ,úzká vozovka široké chodníky /na, které se autem nesmí i když jdete do svýho domu/ a povoleno stání na obou stranách ty kamioňáky chápu když trouběj) a obchody, co jsou v tý ulici jsou beztak v první zooně, ale zastavit u nich na vlastní nebezpečí/ asi evropa/,nebo projektant? // a stačilo by docela málo aby měl projektant trochu rozum pokud to nedělal pro někoho na objednávku ale žádnou chodníkovou hospodu tady nevidím jen problémy v dopravě a s M P (nebo to e u udělala pro ně?)