sobota 20. října 2018

Mlha Chotěboři prospívá....

, to je celkem známá věc. Ne  jen proto asi rádi mlžívají někteří chotěbořští "politici". Ale to město prostě za mlhy vypadá tak nějak lépe. Je-li mlha dostatečně hustá, dá se totiž leccos  nepěkného přehlédnout. Proto jsem se dnes do města na nákup vyloženě těšil.
Musím ale přiznat, že mlha nebyla tak hustá, jak se cestou od Nové Vsi zdálo. V Chotěboři byl jen takový mlžný opar, který zdaleka neschoval všechny podivuhodnosti.
Třeba zrovna to nové parkoviště proti Doubravce. O "nádherném" stání pro kontejnery ze zaručeně pravého betonového dřeva jsem se už dříve zmiňoval. Ovšem ani ve snu mne nenapadlo, že když už si město nechá takový skvost postavit, nepojme ani všechny kontejnery na odpad. Asi předvídavost nepatří k silným vlastnostem investora. Už jen proto by bylo dobré dopřát představitelům města další volební období, aby to mohli doladit, že ano? :-D


Co se ovšem na parkovišti fakt povedlo, to jsou ostrůvky. Těch totiž není nikdy dost. Pan starosta by jistě měl po ruce argument, že je to podle norem. Věřím. Zrovna jako ostrůvky u sídla ZSS.


Kruhový objezd u našeho chotěbořského velikána ... V týdnu jsem byl poněkud zaskočen. Příjezdy ke kruháku byly obsazeny pracovníky správy silnic, kteří řídili provoz. A kruhák se opravoval. Tedy to, že se opravoval, to je silný eufemismus. Firma prostě rvala viklající se obrubníky ven a plácala na jejich místo asfaltové záplaty. Tentokrát ovšem nebylo investorem město, ale kraj řízený oranžovým hejtmanem Běhounkem. A že těch oprav už tam pár bylo.. Jsem zvědav na finální podobu tohoto "zdařilého" dílka. :-)



2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Chce se mi blejt.

Kutil řekl(a)...

Takhle se záplatovalo za socialismu, blahé paměti. Nechce se mi věřit, že by něco takového mohlo napadnout někoho v jedenadvacátém století. A přitom se v Chotěboři dělá tak dobré pivo...