úterý 6. září 2016

Nově narozená koala na Vysočině?

Tedy ona to asi bude správně koalice. Taková samička od koaly... Ale rozděsilo mě to. Jedu takhle dneska sekat do místní části Chotěboře. Na Bílek. V tom mi oko zavadilo o fungl nový poutač. Na něm se mi při zběžném pohledu objevili dva opičáci. Vždyť jihlavská ZOO je na druhou  stranu. Co tu ta reklama sakra dělá? A proč jsou na ní staří opičáci? To nemají jiná atraktivní zvířata?
Cestou z práce mi to nedalo a zastavil jsem, neb byla reklama podobného provedení i z druhé strany. A to jsem se zastyděl! Oni to nebyli takoví opičáci, jak se mi zdálo. Asi budu muset na oční! Při podrobnějším pohledu bylo totiž vidět, že skutečnost je ještě horší: soudruh Veleba, náš senátor a pan Okamura. A ono návěští už byla reklama na onu novou (?) koalici do krajských voleb. A oba naši udatní politici hlásají neohroženě to, co si lid obecný přeje slyšet nejvíc: "Zastavíme diktát EU!" Nevysvětlují tedy jak a jakou by viděli alternativu, ale proč zabředávat do technikálií. To si lid nežádá a ještě by se mohlo provalit, že jen blbě žvaní, jak je u nich ostatně již tradicí. Ale mají moc hezky znázorněno, jak nás EU vodí. I nebožtík Skupa by se přiučil. :-)

 A na straně druhé naši hrdinové slibují, jak určitě zastaví nelegální migraci. Nepíší kde, asi to tedy vyřeší v globálním měřítku. Jinak to ostatně ani nedává smysl, protože k nám zatím žádní nelegální migranti nechtějí. I ti, co přijdou legálně z našeho blahobytu záhy prchají. :-( S těmito sliby bude mít ČSSD v kraji zdatného soupeře. A to jsem si myslel, že po vládě ČSSD v kraji může přijít těžko něco horšího. je vidět, že máme ještě rezervy. Řečeno slovy klasika Špidly: "Zdroje tu jsou! "


 

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ukazuje to na tragikomičnost našich politiků... tedy i nás. Člověk, který vypadá hodně neevropsky, je štítem proti "nelegální imigraci.." a ten druhý/senátor Veleba/, který do posledních voleb šel jako znalec zemědělství- venkova, chce zastavit diktát EU...bez ohledu na to, kolik zemědělství, malé obce-vesnice prostřednictvím mikroregionu a dalších projektů získaly od EU finančních prostředků./ Vím, je to jen slabý argument, ale politik bez stálých a a neměnných hodnot// je to v dnešní době trochu legrační požadavek// na peníze vždy slyší/ Ukazuje se na tom, že jakákoli , byť třeba jen myšlenková-názorová radikalizace je špatná, protože je politiky mrzkých a nestálých vlastností vždy lehce zneužitelná. A lid vezdejší, frustrován svým životem, na tuto špinavou "honičku" " na jiné" rádi naskočí...zapomenou na sebe a trestají-šikanují druhé.. špatným rozhodnutím, špatnou volbou..Velmi dobře to můžete s odstupem času vnímat u fašistů nebo komunistů. Když chyběl myšlenkový a hodnotový žebř, tak si našli třídní-ideologické nepřítele./ a říkat, že myšlenka byla dobrá, že to zkazili lidé je nesmysl, protože těmto proudům vždy chyběla sebereflexe...Ohnuli ideu vždy podle své potřeby./. Dnes se hledá nepřítel za hranicemi, v jiném náboženství/přitom sami žádné nemáme/,...
Připadám si jako když stojíme v lavinovém poli a a hulákáme do skal, kdo bude mít delší ozvěnu...
Jak se pozná, jestli jim jde o podstatu věcí?...použiji slova hrdiny z jednoho westernu: "Pravdu většinou má ten, kde z toho má nejmenší zisk...." A ona i moc je pro některé lidi velkým ziskem...a může to být i dost vážná úchylka...