neděle 29. září 2024

Když chci jít na houby...

 

... a zazvoní telefon.Slézám z motorky a koukám, že volal pan Karafiát z Pavlova. Volám mu zpět a sbírám první košík hub... 
 

Zraněný výr kousek od Chotěboře. Dostávám kontakt na pana Lesáka, nálezce té pochroumané slepice. Houby ani nečistím, sedám na motorku a jedu za nálezcem. Sakra, odveze se výr na motorce? Když půjdu pro auto, pána tam budu blokovat o půlhodinu déle. Prostě výr pojede na motorce. Pan Lesák mě vede na místo a zaměstnává pozornost výra.
 
                                                                        Foto: Lesák
 
 Bunda to jistí, už je pod ní. Jen bacha na ty pařáty. Neseme ho k motorce. S pomocí pana Lesáka dávám tu nebohou slepici do boční brašny. Jeden snímek na památku, pak musí i hlava dovnitř. 
 

 
 Domů to beru pomaloučku po lesních cestách. Za asistence manželky je výr prozatím ubytován v krabici a čeká na odvoz pracovníkem záchranné stanice v Pavlově. 
 

 
A jdu zpět do lesa sebrat ještě pár prašivek. Je to fádní. Hřiby, hřiby, hřiby. A výborně! Pár slizáků mazlavých zachraňuje situaci. Houbička na pohled i omak nevábná, ale do octa bude s hříbky výborná...